CARIERA

Consilierea în carieră este un proces de scurtă durată, prin care îți voi oferi suport pentru a te dezvolta din punct de vedere profesional sau pentru a depăşi obstacole ce ţin de sfera carierei.

Consilierea constă într-o serie de întâlniri în timpul cărora au loc discuţii, sunt completate teste de evaluare a abilităţilor, intereselor, valorilor, trăsăturilor de personalitate, sunt organizate exerciţii de dezvoltare a abilităţilor etc, cu scopul de a clarifica situaţiile problematice pe care le întâmpini, pentru a identifica soluţiile posibile şi pentru a te sprijini în adoptarea celei mai potrivite decizii.

Consilierea in carieră te ajută dacă:

  • Nu știi ce școală să alegi

  • Nu știi ce job te-ar mulțumi

  • Ai dificultăți în a-ți găsi un loc de muncă

  • Ai dificultăţi în a te adapta la locul de muncă.

  • Ai dificultăţi în respectarea termenelor limită,

  • Stresul de la locul de muncă te copleşeşte.

  • Ai vrea să te cunoști mai bine

  • Doreşti să îţi dezvolţi abilităţile, să înveţi cum să relaţionezi mai bine sau cum să îţi organizezi timpul.

  • Trebuie să iei o decizie importantă pentru cariera ta sau vrei să înveţi câteva tehnici eficiente de luare a deciziilor.

  • Nu ştii ce trebuie să faci pentru a-ţi atinge obiectivele profesionale.

Procesul de consultanță în carieră este personaizat în funcție de nevoile tale.

Numărul întâlnirilor variază de la un client la altul (practica arata o medie de 6 întâlniri), iar durata medie a unei întâniri este de 60 de minute. Întâlnirile vor avea loc săptămânal, în principiu.

În proces sunt analizate valorile și interesele personale, abilitățile și experiența la locul de munca. Aceste informații sunt apoi organizate și analizate pentru a îmbunătăți, acolo unde este cazul, integrarea și performanțele la locul de muncă.

Ca un prim pas în relația noastră, vom explora împreună așteptările, preocupările tale și schimbările/alegerile care probabil dorești să le faci. Când vom înțelege împreună situația curentă, vom stabili obiectivele comune și vei fi pregătit să demarezi acțiuni propriu-zise. Acestea vor implica activități pe care tu le vei face în afara sesiunilor, practicarea de noi comportamente pe care le agreăm sau completarea de instrumente de explorare (chestionare, formulare, etc.).

Certificarea mea ca GCDF este emisă de Center for Credentialing and Education (CCE – www.cce-global.org) iar certificatele noastre sunt administrate de National Board of Certified Counselors – Romania (NBCC-RO) – organizație care se ocupă de promovarea și păstrarea calității activității consultanților.